مدیر مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت کهگیلویه وبویراحمد از برگزاری کمیته دانشگاهی سل در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.
مدیر مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت کهگیلویه وبویراحمد از برگزاری کمیته دانشگاهی سل در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ ظفر پریسای با بیان اینکه سل يك بيماري با عامل شناخته شده و اپيدميولوژي مشخص است، افزود: اصول درمان این بیماری از حدود 60 سال قبل شناخته شده و بيش از يك ربع قرن است كه رژيم درمان كوتاه مدت براي آن به كار مي رود.
وی ادامه داد: ولي بخشي از بيماران مبتلا به سل هنوز در بسياري از نقاط جهان و از جمله كشور ما تشخيص داده نشده و يا تحت درمان مناسب قرار نمي گيرند که این موضوع زمينه پيدايش و انتشار با سيل هاي سل مقاوم به چند دارو را فراهم کرده است.
پریسای اشاره ای به وضعیت ابتلا به سل در ایران و استان داشت و گفت: ابتلا به بیماری سل در کشور سیر نزولی داشته به طوری که از 142 مورد در یکصد هزار نفر جمعیت در سال 43، به 11.41 در یک صد هزار نفر در سال 95 رسیده، یعنی بیش از 10 برابر کاهش در میزان بروز داشته است.
وی تصریح کرد: در استان نیز در سال 84 این میزان 10 در یکصد هزار نفر بوده، که با سیر نزولی به 3.2 در یکصد هزار نفر جمعیت رسیده است.
مدیر مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان با بیان اینکه در سال گذشته (1395) در ایران، میزان بروز سل ریوی گزارش شده با اسمیر خلط مثبت 5.7 مورد در یکصد هزار نفر جمعیت بوده، اذعان نمود: این میزان در سال گذشته در استان 1.1 در یکصد هزار نفر جمعیت (8 مورد) بوده است.
به گزارش وب دا؛ کمیته دانشگاهی سل با هدف بررسی وضعیت بیماری در استان، راهکارهای شناسایی و درمان به موقع بیماران، آموزش جمعیت هدف استان در خصوص بیماری، راه های تشخیص و درمان و با حضور سرپرست معاونت بهداشتی، درمان، امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی استان، نمایندگان سازمان های آموزش و پرورش، صدا و سیما، امور زندانها واقدامات تامینی و تربیتی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی، تامین اجتماعی، روسای بیمارستان های شهید بهشتی و امام سجاد(ع)، فوکال پوئینت برنامه سل و جذام استان، بهداری نیروهای نظامی و انتظامی، مدیران واحدهای معاونت بهداشتی برگزار شد.15-142